Prosjektet ble avsluttet 1. jan 2016. Samlet sett har 14 grupper, 43 studenter og 17 praksislærere deltatt.
Det er i perioden H-2013 til V-2014 gjort individuelle intervjuer med veiledere, gruppeintervjuer med studenter og veiledere, samt en åpen kvalitativ spørreundersøkelse.
Resultatene viser bl.a. at studenter og veiledere viser mer aktiv deltakelse, sterkere motivasjon og konsentrasjon, økt refleksjon, samt mer konstruktiv og konkretisert feedback ved bruk av nettbrett.
Hovedfokus for prosjektet H2014 har vært
Hovedfokus for prosjektet 2015 har vært:
Særlige utfordringer ved videre utprøving og/eller implementering
Vi konstaterer at det reiser seg en rekke utfordringer som i særlig grad knytter seg til en eventuell oppskalert utprøving og /eller en storskala implementering av nettbrett som redskap for observasjon og veiledning i lærerutdanningen. Utfordringene knytter seg eksempelvis til: Behandling av data, programvare med manglende funksjon og kompabilitet, manglede kompetanse mht bruk av IKT generelt og i veiledning spesielt og manglende helhetlig tenkning om praksisveiledningens «design» hvor teknologi inngår.
Dette er spørsmål det vil bli arbeidet videre med.
Programvaren MOSO
På bakgrunn av fou-arbeidet er det i regi av UiA blitt utviklet en programvare med navn MOSO - Mentorng and Observation SOftware. Denne vil bli testet og utprøvd i praksisgrupper i løpet av 2016.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.