Om prosjektet

Prosjektets overordnede mål er å utforske hvordan 360° videoopptak og VR-teknologi kan bidra til å utvikle kvaliteten på observasjon og veiledning i høyere utdanning. Prosjektet er støttet med midler fra "Læring og utdanning for fremtiden" ved Universitet i Agder. 

Prosjektet gjennomføres i samarbeid mellom Pedagogisk Utviklingssenter (PULS), IT-avdelingens mediasenter og Institutt for Informasjonssystemer (IIS). PULS har ansvar for å fremme universitetspedagogisk kvalitet ved UiA, og å støtte og utvikle bruk av ny teknologi i undervisningssituasjoner. VR prosjektet handler nettopp om dette, og PULS stiller med både teknisk og pedagogisk kompetanse, både med tanke på praktisk gjennomføring og evaluering og forskning. Mediasenteret har fokus på å utvikle og utnytte ny teknologi, og bidrar med teknisk kompetanse i dette prosjektet. IIS har over tid vært interessert i bruk av digitale løsninger i undervisningssituasjoner, og vil også bidra til evaluering og forskning knyttet til prosjektet.

Uttestingen vil bli foretatt i forskjellige undervisningssituasjoner, i samarbeid med ulike fagmiljøer ved UiA. Vi begynner høsten 2018 med opptak av storforelesninger ved fakultet for samfunnsvitenskap. Så fokuserer vi på simulering av terapeutiske samtaler, ved fakultet for Helse- og idrettsvitenskap. Vi har også planlagt opptak i forbindelse med samlingsstund i barnehage, dette i samarbeid med avdeling for lærerutdanning. Siste case høsten 2018 setter fokus på skapende prosesser, i samarbeid med fakultet for Kunstfag. Her vil vi se på øvelse i direksjon av storband.

Våren 2019 vil følge opp med fire nye case, i samarbeid med fire nye fagmiljøer. Mer informasjon finnes her (Link tabell)

Prosjektmedarbeidere

Stein Erik Skaar 
Rådgiver
Pedagogisk utviklingssenter
Universitetet i Agder
stein.e.skaar@uia.no

Petter Mathisen 
Dosent
Pedagogisk utviklingssenter
Universitetet i Agder
petter.mathisen@uia.no

Rolf Sigurd Løvland 
Rådgiver
IT-avdelingens mediesenter
Universitetet i Agder
rolf.s.lovland@uia.no

Øystein Sæbø 
Professor
Institutt for Informasjonssytemer
Universitetet i Agder
oystein.sabo@uia.no

Gunnar Horn
Leder
Pedagogisk utviklingssenter
Universitetet i Agder
gunnar.horn@uia.no

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.